• dilencileri rahatsız edecek olan uygulama.
  • cinsiyet eşitliği adına önemli bir adım.
    (bkz: pozitif ayrımcılık da bir ayrımcılıktır)
  • çocuğu yokken nafaka isteyen onursuz kadınlar gözleri yaşlı okuyor buraları şu an. ne hayalleri vardı halbuki ah ah

    (bkz: eli kolu tutan kadının onursuzca nafaka istemesi)
  • şahsım süresiz nafaka kapsamında 6 yıldır nafaka almakta. bu alti yıl boyunca hiç çalışmadım. benim hukuki olarak bildiğim birşey varsa o da kazanılan hak kaybolmaz. bu değişiklik beni etkiler mi acaba? çalışmak zorunda kalmak istemiyorum.

    edit: gelen mesajlarla bana destek olan herkese teşekkür ederim. evet arkadaşlar maaşım kesilmiyormuş. yani çalışmak zorunda değilim yuppi :))
  • şimdi şeyma subaşı düşünsün. bende artık evlenebilirim aklıma yattı
  • boşanmayı kendine kariyer edinen kezbanların canını yakan bir karar...
  • adil olmak açısından yerinde bir karardır.
  • yemin ediyorum günün en güzel haberi. hemen abime haber vereyim de çift emekli maaşı, üç kira alan yengeme haber etsin*
    (bkz: yazarların bugünkü mutluluk sebebi)

    bu arada abim 3 ay evli kalıp, 7 yıldır nafaka ödüyor.

    ekleme: bir yazar arkadaşın yoğun baskısı ve beni ısrarla yalancılıkla suçlaması üzerine mecburi açıklama yapma gereği duydum. bu yazar arkadaş hala hukukun düzgün işlediğine inandığı için ''çift emekli maaşı, üç kira alan'' dememe takılmış ve beni yalancılıkla suçlamakta.
    insanları yanlış yönlendirdiğimi ve yasaların gerçekten böyle işlediğini düşünmelerine sebep olduğumu söylüyor.

    yengem ki üç aylık evliliğinde prezervatifi delip hamile kalmayı başarmış bir ruh hastası olduğu için, burada o kiraları, maaşları nasıl gayri resmi yollarla kılıfına uydurduğunu, birikimini kayıt altına almamak için altın olarak yapmayı tercih ettiğini ya da bunun gibi onlarca dolap çevirip insanları yıldırdığını falan açıklamayacağım. bunları anlatmak zorunda değilim. iptal davası açmaya kalkıldığında intihar etmeye teşebbüs ettiğini, çocuğu koz olarak kullandığını falan da anlatmayacağım.

    o arkadaşa buradan da söyleyeyim bana her şeyi söyleyebilirsiniz ama yalancı diyemezsiniz. bu hakkı değil size babama bile tanımıyorum.

    ben bu ülke de insanların haklarını hukuk önünde kazanabileceğine olan inancımı kaybedeli yıllar oldu. resmi evraklar sunup her şeyi kılıfına uydurup arka planda ne dolaplar döndüğünü gördüm, biliyorum, yaşıyorum. toz pembe değil hayat.

    insanlar bir süre sonra mücadele etmeyi bırakıp ne hali varsa görsün diyor. yaşamayan bilmez çirkef insanla uğraşmanın ne kadar yıpratıcı olduğunu.

    ben yine de halkı yanlış yönlendirmemiş olayım, halk benim söylediklerimle hareket eder hukuksuz kalır falan allah korusun.
  • nafaka avcıları yasta..

    saçma bir durumdu zaten. nede olda devlet benden yana her gün kocamın azına sıçayım. olmadı aldatayım. boşarsa da nafaka alayım sevgilimle çatır çatır yiyeyim diyen tipler türemişti.

    he gerçekten koca zulmü gören insanlar da var. onlar da boşanayım beni öldürmesin de nafaka filan istemem diyen tipler.
  • nafaka şartlarının ortadan kalkmaması halinde 5 yıl sonunda nafakayı devletin üstlenecek olması nedeniyle, evlenip kısa süre içerisinde boşanarak, 5 yıl sonra devletten nafaka almaya baslayacak milyonlarca çift göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap